Musli NaturaRaj to doskonała mieszanka płatków zbożowych , suszonych owoców i ziaren bez dodatku cukru.Nie wymagają gotowania Doskonale nadają się jako dodatek do jogurtów i kefirów. Są bogatym źródłem witamin, minerałów i cennego błonnika.
Nazwa popularnego musli wywodzi się od szwajcarskiej narodowej potrawy – muesli, spożywanej tam od wieków, najczęściej na kolację. Składała się ona z kaszy, mleka, świeżych lub suszonych owoców i orzechów. Na początku XX w. została spopularyzowana przez dr. Bircher-Bennera z Zurychu, propagatora zdrowej naturalnej kuchni.
Takie śniadanie jest bogate w węglowodany, a skąpe w tłuszcz.Nikt nie powinien wychodzić rano z domu bez zjedzenia śniadania. Dotyczy to zarówno dzieci i młodzieży, spędzającej pierwszą połowę dnia w szkole, jak i dorosłych, udających się do pracy, dla większości osób ranne, przedpołudniowe i południowe godziny są czasem największego wysiłku umysłowego lub fizycznego, dlatego też Musli NaturaRaj , doskonale zaspokaja głód i po zjedzeniu talerza musli z mlekiem większość osób nie odczuwa potrzeby jedzenia aż do obiadu. Zalecane jest więc również ludziom pragnącym zrzucić trochę kilogramów oraz chcącym zachować szczupłą sylwetkę. Zwłaszcza, że daje organizmowi dawkę energii pobudzającą do pracy i nauki, a nawet pomagającą w koncentracji, ułatwiającą myślenie oraz utrzymującą nas w dobrym nastroju przez cały dzień.