Makaron z jaj od kur z wolnego wybiegu
Składniki: mąka pszenna 60%, semolina z pszenicy Durum 30%, świeże jaja 10 % na 1 kg mąki, przyprawa kurkuma.
Sposób przygotowania: gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 minut
Wartość odżywcza w 100 g makaronu / w porcji 50 g
Wartość energetyczna 1552 kJ/366 kcal / 766 kJ/183 kcal
Tłuszcz 1,7 g / 0,85 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g / 0,25 g
Węglowodany 73,2 g / 36,6 g
Cukry 1,81 g / 0,91 g
Białko 13,2 g / 6,6 g
Sól 0,038 g / 0,019 g
Błonnik 2,6 g / 1,3 g
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu