Makaron biały orkiszowy świderki produkowany z mąki orkiszowej Typ 630, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy i mikroelementy. Produkty orkiszowe, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach także przy alergii. Makaron ten najlepiej smakuje jako dodatek do sosów, dań mięsnych, sałatek.
Składniki: 100% Mąka z pszenicy orkisz typ 630, woda
Sposób gotowania: Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania i sól do smaku. Po 5-10 minutach makaron odcedzić.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1450 kJ/343 kcal
tłuszcz 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 65,5 g
w tym cukry 3,2 g
błonnik 14,7 g
białko 13,9 g
sól* <0,01 g *wynik naturalnej obecności sodu
jedno opakowanie 400g to smaczny obiad dla czteroosobowej rodziny
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu