Dżem z owoców leśnych o obniżonej zawartości cukru z glikozydami stewiolowymi i maltitolem.Pasteryzowany. Wyselekcjonowane, duże kawałki owoców, niepowtarzalny smak i aromat oraz, zamiast białego cukru, naturalne słodziki pochodzące z liści stewii. Produkowany według oryginalnej receptury ze smacznych, dojrzałych owoców pochodzących z rodzinnej plantacji. Słodka alternatywa dla diabetyków oraz osób, które przywiązują szczególną uwagę do ograniczenia cukru w swojej diecieSkładniki:owoce leśne 58%(maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, czarne poreczki), woda, substancje słodzące:maltitol i glikozydy stewiolowe 0,019%, truskawki 2%, substancje żelujące-pektyny, regulator kwasowości-kwas cytrynowyZawiera naturalnie występujące cukry. Wartość odżywcza w 100g produktuwartość energetyczna 297 kJ/71 kcaltłuszcz <0,5 gw tym kwasy tł. nasyc. 0 gwęglowodany 22 gw tym cukry 4 gw tym poliole 14 gbiałko 0,7 gsól 0,03 g